Push the Limit | Swim Challenge

Over mij

Graag stel ik mij even voor; Mijn naam is Maurice van den Berge, geboren op 16 mei 1969 in Den Haag. Getrouwd met Ien en trotse vader van twee dochters, Maud & Renée. 

Zwemmen

Mijn jeugdjaren hebben altijd in het teken gestaan van zwemmen. Als 9 jarige veroverde ik mijn eerste gouden medailles tijdens de Nederlandse Kampioenschappen korte baan. Vele medailles volgden.

Regelmatig heb ik voor de Nederlandse ploeg gezwommen tijdens Internationale wedstrijden. Tot mijn 18de , toen vond ik het welletjes. De zwempauze duurde echter niet lang.

Op mijn 23ste lag ik alweer in het water, maar dan met de waterpoloërs van HZ-Zian. Tot de hoofdklasse aan toe, want als ik me ergens voor inzet doe ik dat wel voor 100%. Nu, op 43 jarige leeftijd, ben ik terug bij mijn oude liefde, zwemmen, maar dan wel lange afstanden.

The Limit

Sporten betekent voor mij uitdaging. Hoe groter de uitdaging des te gemotiveerder ik ben. Inmiddels ben ik dan ook al ruim een jaar aan het trainen om in augustus solo het kanaal tussen Dover en Calais over te zwemmen.

Begeleiding

Marcel van der Togt ( 1961) is de hoofdcoach tijdens het gehele traject. Marcel is als voormalig bondscoach lange afstandzwemmen een van de meest ervaren mensen in Nederland op het gebied van lange afstandzwemmen. Hij weet als performance coach hoe je de mentale- en fysieke aspecten zo op elkaar afstemt dat alle factoren voor een succesvolle (top)sportprestatie aanwezig zijn. Hij heeft “kerncoaching” ontwikkeld. Een coachaanpak die het mogelijk maakt om in een minimum aan tijd de kern van het (mentale) probleem inzichtelijk te maken. Daarmee maak je de weg vrij om, zoals bij een kanaaloversteek, grensverleggend te sporten. 


Belangrijkste sportprestaties van Marcel zijn:

  • 2011  Solo oversteek Dover- Calais
  • 2010  Estafette oversteek Dover- Calais (snelste tijd ooit Nederlandse ploeg)
  • 2007  Rondje IJsselmeer (183 KM )
  • 1986  Winnaar IJsselmeer oversteek Stavoren- Medemblik

Prestaties als trainer/ coach

  • 2002  Edith van Dijk (sportvrouw 2005) goud Europese Kampioenschappen 10 KM
  • 2007  Support aan Topzwemmen Eindhoven en Amsterdam Hoofdcoach kanaal oversteek Arend Maat en Marcel de Greef  
  • 2010  Korfbal vereniging KVS promotie naar Korfbal league  
  • 2011  Hoofdcoach kanaaloversteek Milko van Gool 

Wil je weten wat hij nog meer doet; kijk dan op:

www.marcelvandertogt.nl

www.degrensverleggers.nl