Push the Limit | Swim Challenge

I did it!

Het avontuur is voorbij, missie geslaagd.

Een paar dagen eerder dan gepland, wat nog voor de nodig stress zorgde, ben ik uiteindelijk dinsdag 6 augustus om 11:00 Engelse tijd het water ingedoken. Uiteraard vergezeld door mijn coach Marcel van der Togt en  mijn broer Ray als fotograaf. De pilot (schipper) bij mijn oversteek was Lance Oram.

De tocht begon vanaf Samphire Hoe Beach en de eerste uren gingen super. Ik lag volledig op koers om binnen 10 uur de overkant te bereiken. Deze berekening  was mede uitgestippeld door ingenieursbureau  www.svasek.com , tot halverwege. Of het kwam door zeewater of door een overschot aan sportvoeding zullen we nooit weten, maar ik heb een aantal keer de vissen gevoerd. Met als gevolg dat alle energie die ik had in zee belandde.   De enige manier om hier doorheen te komen was mijn tempo aan passen. Logisch gevolg was dat ik aan de kant van Frankrijk minder gunstig uit ging komen en daar begon het gevecht. Liggen zwemmen terwijl de kust niet dichterbij komt is behoorlijk frustrerend. Gelukkig kon ik volledig vertrouwen op de expertise van mijn coach, want laten we wel wezen, opgeven was vanaf het begin geen optie. 
Uiteindelijk bereikte ik na 11:19 uur een strandje net onder Cap Gris Nez. Bijzondere verrassing daar was dat ik werd opgewacht door twee oude waterpolomaatjes van HZZIAN, Tom en Stephan.

En dan ben je  klaar en dan is het voorbij!!!

Hartverwarmend is het om te zien hoeveel mensen mij tijdens deze tocht gevolgd hebben en hoe ze hebben meegeleefd. Dit had ik van te voren niet kunnen bedenken. Iedereen persoonlijk bedanken is haast onmogelijk, maar bij deze, BEDANKT.

Een paar mensen wil ik wel graag even in het zonnetje zetten. Als eerste natuurlijk mijn vrouw Ien en dochters Maud en Renée. Zonder hun onvoorwaardelijke commitment voor dit avontuur was het een onmogelijke missie geworden. Niet alleen hebben ze mij 2 jaar gesteund tijdens mijn trainingen, ook heeft Ien de hele fundraising voor Spieren voor Spieren opgezet. En met succes mag ik wel zeggen. Het doel om €10.000,00 bij elkaar te halen is inmiddels bereikt. Op de Benefietavond zullen we de cheque met het uiteindelijke bedrag uitreiken aan onze kleine ambassadrice Olivia en de officiële ambassadeur van Spieren voor Spieren NICK DRIEBERGEN.

Dan natuurlijk Marcel van der Togt die heeft gezorgd dat ik 100% getraind te water ging, met aan zijn zijde mijn broer Ray die de tocht in beeld heeft vastgelegd.